Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Hayden και Stoner στην κορυφή

O Chris Vermeulen θα αγωνίζεται με το 7 φέτος
Η τρίτη και τελευταία μέρα των δοκιμών στην Μαλαισία τέλειωσε με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2006 στην πρώτη θέση της κατάταξης και αυτόν του 2007 στη δεύτερη, ενώ ο Πρωταθλητής των προηγούμενων 5 χρόνων βρέθηκε μόλις 6ος. Βέβαια όπως είναι γνωστό οι χρόνοι στις χειμερινές δοκιμές είναι μόνο ενδεικτικοί και για την ανάλυσή τους χρειάζονται και άλλοι παράμετροι, εκτός από τις απόλυτες τιμές. Όμως όπως και να το κάνεις αυτά τα πρώτα δείγματα είναι σημαντικά για τη συνέχιση της εξέλιξης των μοτοσυκλετών και της προσαρμογής των οδηγών στα νέα δεδομένα.
Ο Nicky Hayden και η Honda του λοιπόν πέτυχαν τον καλύτερο χρόνο με μαλακά λάστιχα δοκιμών της Michelin και χρόνο 2’00.326, ενώ κοντά ακολούθησε ο Casey Stoner με την Ducati και τα νέα Bridgestone, που πέτυχε 2’00.660 με τα μαλακά και τον φοβερό χρόνο 2’00.964 με τα λάστιχα του αγώνα! Μάλιστα φόρεσε τα μαλακά νωρίς όταν ακόμη η πίστα ήταν κάπως «αργή».
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι περισσότεροι οδηγοί παρά τους 34ο και την υγρασία, έκαναν προσομοίωση αγώνα για να έχουν τα στοιχεία που ήθελαν οι ομάδες. Ο Valentino Rossi και η Yamaha του με τον κινητήρα με τις πνευματικές βαλβίδες ήταν ευχαριστημένος από τα Bridgestone του αγώνα, αλλά με τα μαλακά βελτίωσε ελάχιστα το χρόνο του και με 2’01.425 έμεινε στην 6η θέση, πίσω από τον ομόσταυλο Jorge Lorenzo που όμως φοράει Michelin και πέτυχε 2’00.766, ανεβαίνοντας στην 3η θέση. Πίσω του άλλη μια Yamaha με Michelin, αυτή του Colin Edwards, ενώ δυνατός φάνηκε και ο John Hopkins με την Kawasaki που ήταν 5ος.
Ευχαριστημένη η Suzuki με τους Vermeulen και Capirossi να κάνουν καλή προσομοίωση αγώνα. Οι νεοφερμένοι Dovizioso (Honda) Toseland (Yamaha) τα πήγαν πολύ καλά. Μέτρια η εμφάνιση του Marco Melandri που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη δυνατή Ducati.
Επόμενες δοκιμές στην Αυστραλία την επόμενη εβδομάδα, χωρίς τον Dani Pedrosa που μετά το σπάσιμο του δεξιού χεριού του την πρώτη μέρα θα χάσει όλες τις ελεύθερες δοκιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: