Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Δικηγόρος κατά του ραντάρ της Τροχαίας

21/01/2008

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε δικηγόρος των Αθηνών, ζητώντας να ακυρωθεί το πρόστιμο, η αφαίρεση της άδειας οδήγησης και η επιβολή βαθμών ποινής στο point system που του επιβλήθηκαν, όταν ραντάρ της Τροχαίας που ήταν τοποθετημένο σε αυτοκίνητο της Ελληνικής Αστυνομίας, κατέγραψε ότι έτρεχε με 180 χλμ. στην Αττική Οδό.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος, η παράβαση του ορίου ταχύτητας καταγράφηκε από την Τροχαία στις 3.9.2007 αλλά εκδόθηκε στον ίδιο στις 8.11.2007, δύο μήνες αργότερα.

Ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι η βεβαίωση της παραβίασης του ορίου ταχύτητας από τη Τροχαία χωρίς να τον σταματήσει την ώρα που το ραντάρ καταγράφει την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στη Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η καταγραφή με ραντάρ της υπέρβασης του ορίου ταχύτητας εν αγνοία του οδηγού και η επιβολή των σχετικών διοικητικών προστίμων, δύο και πλέον μήνες από την ημέρα του συμβάντος, στερεί από τον οδηγό το δικαίωμα της ανταπόδειξης, ενώ παραβιάζει το άρθρο 20 του Συντάγματος που προβλέπει την ακρόαση του πολίτη πριν την επιβολή κυρώσεως.

Πηγή: http://www.skai.gr/master_story.php?id=71699

Δεν υπάρχουν σχόλια: