Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007

O Stoner ξεκίνησε δυναμικά στο Philip Island


O Stoner με βρόχινα λάστιχα το πρωί στο Philip Island
Ο ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής Casey Stoner έκανε – όπως συνηθίζει τελευταία – ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα την πρώτη ημέρα των δοκιμών στην πίστα της Αυστραλίας. Ήταν σταθερά ταχύτερος και σε χρόνους γύρου αλλά και σε τελική ταχύτητα που έφτασε με την Ducati του τα 316.7 χλμ/ωρα, σε ένα οδόστρωμα που κρατούσε υγρασία από την πρωινή βροχή και τις χαμηλές θερμοκρασίες με 13ο στον αέρα και μόλις 16ο στην άσφαλτο, ίσως οι χαμηλότερες από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Με χρόνο 1’31.286 ο νεαρός Αυστραλός που θα γίνει 22 στις 16 Οκτωβρίου, έδειξε ότι θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής μπροστά στους συμπατριώτες του που προετοιμάζουν μια ζεστή ατμόσφαιρα την Κυριακή για τον αγώνα. Και αυτό παρά το ότι στο τέλος της δεύτερης ώρας των δοκιμών είχε μια πτώση, ευτυχώς χωρίς συνέπειες για τη φυσική του κατάσταση. Πάντως στα πρωινά ελέυθερα με χρόνο 1'31.132 ήταν με μεγαλύτερη διαφορά μπροστά από τον ανταγωνισμό.
Ο μεγάλος αντίπαλος, ο σούπερ – σταρ Valentino Rossi είχε μια πολύ γρήγορη σε τελική Yamaha που πέρασε τα 312 χλμ/ώρα και παρά το ότι έμεινε στην 4η θέση με διαφορά 0.648 του δευτερολέπτου από την κορυφή, φαίνεται ότι θα τα δώσει όλα σε μια από τις αγαπημένες του πίστες. Ο νέος κινητήρας με τις πνευματικές βαλβίδες φαίνεται ότι είναι σε καλό δρόμο, άλλωστε η διαφορά από τις υπόλοιπες Yamaha που φορούν τον κλασικό κινητήρα, ήταν πολύ μεγάλη.
Στη δεύτερη θέση των ελεύθερων δοκιμών ανέβηκε ένας κεφάτος Marco Melandri με την Honda του Gresini και χρόνο 1’31.555 που θέλει αγώνα σε βρεγμένο, όπως πέρυσι που κέρδισε. Πίσω του η Honda του HRC με τον Dani Pedrosa (τελική 313.5 χλμ/ώρα), που είναι μια ευχάριστη έκπληξη το να αποδίδει καλά και σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης, που μέχρι πέρυσι ήταν το αδύνατό του σημείο.
Ο 5ος Randy De Puniet με την Kawasaki συνεχίζει τις καλές του εμφανίσεις τώρα που ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στην LCR Honda για το 2008, της οποίας ο φετινός οδηγός ο Carlos Checa είναι και πάλι πολύ γρήγορος – 7ος στις δοκιμές, παρά το ότι του χρόνου θα αγωνίζεται στα Superbikes και θεωρητικά δεν έχει κίνητρο. Ανάμεσα στους δύο αυτούς οδηγούς ο πιο έμπειρος και μεγάλος σε ηλικία ο Alex Barros με την Ducati του D’Antin, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αγωνίζεται στα motoGP του χρόνου.
Στην 8η θέση ένας ακόμη από τους παλιότερους οδηγούς, ο Loris Capirossi ο νικητής του προηγούμενου αγώνα, που θέλει να κλείσει την καριέρα του στην Ducati με νίκες, αφού το 2008 θα αγωνίζεται με την Suzuki. Οι δύο φετινές μοτοσυκλέτες της «γαλάζιας» ομάδας δεν πήγαν πολύ καλά, με τον Hopkins 11ο και τον Vermeulen 14ο, μέσα στην πατρίδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: