Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

28/6/2008 Α-STYLE ΤΤ ASSEN

Ο Stoner μεγάλος νικητής




Ο Casey Stoner, η Ducati και η Bridgestone, ανέβηκαν για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών στη συγκεκριμένη πίστα, στο 60ο Ολλανδικό Grand Prix, έναν αγώνα που χαρακτηρίστηκε από την κυριαρχία του Αυστραλού Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Ο 22χρονος οδηγός δεν έκανε κανένα λάθος και κέρδισε με τεράστια διαφορά 11.310 δευτερόλεπτα από τον 2ο Dani Pedrosa και τη Honda του που δήλωσε ευχαριστημένος, αφού με το αποτέλεσμα αυτό ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με 4 βαθμούς διαφορά από τον Valentino Rossi που έχασε το πίσω μέρος της Yamaha του στον πρώτο γύρο, με αποτέλεσμα να έχει μια πτώση, στην οποία παρέσυρε και τον άτυχο Randy De Puniet. O Valentino συνέχισε τον αγώνα και κατάφερε τελικά να τερματίσει 11ος.

O Colin Edwards με την Yamaha Tech3 τερμάτισε με επεισοδιακό τρόπο 3ος αφού κυριολεκτικά πάνω στο νήμα πέρασε τον Nicky Hayden όταν η Honda του έμεινε από βενζίνη 100μ. πριν τη γραμμή τερματισμού και με τη φόρα που είχε αρκέστηκε στην 4η θέση. Ο Τεξανός δήλωσε αστειευόμενος ότι «ούτε ένα κύτταρο του σώματός του δεν λυπάται για τον Hayden, αφού γελάει καλά όποιος γελάει τελευταίος», θυμίζοντας σε όλους τον τρόπο που έχασε τη νίκη από τον συμπατριώτη του πριν δύο χρόνια, ακριβώς σε αυτήν τη στροφή!

O Andrea Dovizioso με την Honda της JiR Scot όπως είχε δηλώσει χθες τερμάτισε 5ος κερδίζοντας μια μεγάλη μάχη με τους Lorenzo, Vermeulen, Nakano. Εκτός από τον Randy De Puniet που έπεσε όπως είπαμε από λάθος άλλου οδηγού, οι Alex De Angelis και Anthony West είχαν τις δικές τους πτώσεις που τους άφησαν εκτός κατάταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: