Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007

O Rossi θυμάται τον Abe.

13/10/2007


R.I.P: Norifumi Abe 7/9/1975 - 7/10/2007

Θα περίμενε κανείς το ίνδαλμα ενός σούπερ σταρ της εμβέλειας του Valentino Rossi να είναι κάποιος μεγάλος και τρανός Πρωταθλητής που έκανε φοβερά και τρομερά πράγματα, που σάρωνε τις νίκες και τους τίτλους.

Και όμως για τον 28χρονο Ιταλό πηγή έμπνευσης ήταν ένας άσημος Ιάπωνας αναβάτης ο οποίος με το εντυπωσιακό του οδηγικό στιλ και το ταλέντο του μάγεψε τον Doctor.

Ο Norifumi «Norick» Abe μπορεί να μην στέφθηκε ποτέ Πρωταθλητής, μπορεί να πήρε μόνο τρεις νίκες στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία, ωστόσο ήταν ο λόγος που έκανε τον Rossi να λατρέψει τους αγώνες μοτοσυκλέτας.

Ήταν ο πρώτος και ο μοναδικός οδηγός από τον οποίο ο Rossi καταδέχτηκε να πάρει αυτόγραφο και αυτό τα λέει όλα.

Η τραγική είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στο χώρο των αγώνων μοτοσικλέτας και βύθισε στο πένθος τον Doctor που μέσα σε έναν μήνα είδε δυο ινδάλματά του να περνούν στην αιωνιότητα...

Ο Rossi μίλησε για τον «Norick» Abe και θυμήθηκε τις στιγμές που τον έκαναν να λατρέψει τον Ιάπωνα οδηγό.

«Ήταν πραγματικά ένας πολύ λυπηρός μήνας για μένα. Δυο από τα είδωλά μου, ο Norifumi Abe και ο Colin McRae δεν είναι πια στη ζωή. Το δωμάτιό μου ήταν γεμάτο με αφίσες αυτών των δυο. Ο Norifumi είναι ο μοναδικός αναβάτης από τον οποίο έχω ζητήσει αυτόγραφο στη ζωή μου. Η εμφάνιση που έκανε στον παρθενικό του αγώνα στη Suzuka το 1994 τον έκανε ήρωα στα μάτια μου. Συμμετείχε ως wild card με μια Honda και πάλεψε στα ίσα με σπουδαίους Πρωταθλητές όπως ο Mick Doohan και ο Kevin Schwantz. Για μεγάλο διάστημα, κάθε πρωί στις επτά, πριν πάω σχολείο, έβλεπα εκείνον τον αγώνα και τα εκπληκτικά προσπεράσματα που έκανε μέχρι τη στιγμή που έπεσε. Το παρατσούκλι 'Rossifumi', με το οποίο έτρεχα στην αρχή της καριέρας μου, ήταν εμπνευσμένο από αυτόν και αφιερωμένο σε αυτόν. Εκτιμούσα πάρα πολύ το οδηγικό του στιλ το οποίο ήταν διαφορετικό όπως άλλωστε όλων των Ιαπώνων, καθώς επίσης και τις επιλογές που έκανε στα κράνη του. Όταν τρέχαμε μαζί, είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε. Ήταν ένας ήρεμος άνθρωπος, ευχάριστος χαρακτήρας και πολύ ευγενικός. Ήξερε ότι ήμουν θαυμαστής του και όταν ακόμα σταμάτησε να αγωνίζεται στα MotoGP, πάντα ερχόταν να πει ένα 'γεια' όταν βρισκόταν σε κάποιον αγώνα. Δυστυχώς, πριν από δύο εβδομάδες στο Μotegi, έμελλε να είναι η τελευταία φορά...»

Τα MotoGP θα τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου 32χρονου αναβάτη στο Phillip Island, κρατώντας ενός λεπτού σιγή το πρωί της Κυριακής, μετά το τέλος του warm-up...

Δεν υπάρχουν σχόλια: