Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2007

O Dani Pedrosa στην pole position στην Μαλαισία

20/10/2007


H 26η pole position για τον Pedrosa που έχει 26 νίκες και 26 τ.γύρους!

Ο Dani Pedrosa με την Honda του πήραν την τρίτη συνεχόμενη pole position, την 26η της καριέρας του, ενώ έχει 26 νίκες, έχει πετύχει τον ταχύτερο γύρο σε αγώνα 26 φορές και βέβαια το νούμερο με το οποίο αγωνίζεται είναι το 26!
Όλα δείχνουν ότι θα μπορεί αύριο στον αγώνα να είναι από τους πρωταγωνιστές. Μάλιστα στις κατατακτήριες δοκιμές υπολείπεται μόλις 1.9 χλμ/ώρα από την Ducati του Stoner σε τελική ταχύτητα. Όμως το μεγάλο ερωτηματικό που παραμένει για τους οδηγούς της Michelin, είναι αυτό ως προς την αντοχή των ελαστικών του αγώνα. Τα ελαστικά είναι και το ένα από τα δύο προβλήματα του Valentino Rossi, (έμεινε μόλις 9ος) το άλλο είναι η ιπποδύναμη της Yamaha, αφού υστερεί στις ευθείες 10χλμ/ώρα σε σχέση με τον Stoner και την Ducati. Το δίδυμο, πάντα με τη βοήθεια της Bridgestone, πέτυχαν τη δεύτερη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές και είναι αισιόδοξοι, αφού με τα λάστιχα και τις ρυθμίσεις του αγώνα είχαν πολύ καλό ρυθμό.
Στην τρίτη θέση της εκκίνησης αύριο ο Marco Melandri με την Honda του Gresini, που θέλει και αυτός να τελειώσει τη χρονιά με μια τουλάχιστον νίκη.
Οι δύο μοτοσυκλέτες της Kawasaki με τους De Puniet και West που ακολουθούν μπορούν να κάνουν κάτι, ιδιαίτερα ο δεύτερος αν ο παράγοντας καιρός παίξει το ρόλο του. Είναι γνωστό ότι το τροπικό κλίμα της περιοχής μπορεί να δώσει καταιγίδες από στιγμή σε στιγμή και η πρόβλεψη για αύριο είναι ότι τα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν από το πρωί και θα κορυφωθούν ακριβώς στην εκκίνηση του αγώνα. Αν τελικά οι μετεωρολόγοι «πέσουν μέσα», εκτός από τον West θα ευνοηθεί και ο Vermeulen της Suzuki που ξεκινά από την 7η θέση, πίσω από τον περσινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή Hayden. Οι Elias και Rossi θα βρίσκονται δίπλα στον Αυστραλό στην 3η σειρά της εκκίνησης. Σε περίπτωση βροχής δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και τους Capirossi, Barros που με τις Ducati τους ξεκινούν από την 11η και 12η θέση. Στο σοβαρό αυτό ενδεχόμενο της σημαντικής αλλαγής του καιρού, τα δεδομένα και οι ρυθμίσεις του διημέρου, «πάνε περίπατο» και όλοι ξεκινούν με εντελώς διαφορετικές προοπτικές.
Πάντως και σήμερα η υγρασία και η θερμοκρασία ασφάλτου που έφτασε τους 58 βαθμούς Κελσίου την ώρα των κατατακτήριων δοκιμών, έπαιξαν ρόλο και μείωσαν την πρόσφυση, ενώ ο Stoner έκανε παράπονα για τα σαμαράκια της πίστας που μπέρδεψαν τα ηλεκτρονικά της μοτοσυκλέτας του! και δεν τον άφησαν να αποδώσει όπως ήθελε και να πάρει αυτός την pole position!! Αυτά είπε, αμέσως μετά το τέλος της αγωνιστικής ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: