Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

H Ducati τα πήρε όλα!

14/10/2007


H Ducati είναι ο μεγάλος κερδισμένος του Grand Prix της Αυστραλίας αφού πήρε τις δύο ψηλότερες θέσεις του βάθρου με τους Stoner, Capirossi και μαζί την πέμπτη θέση με τον Barros. Η ιταλική μικρή σχετικά εταιρία με αυτόν τον τρόπο κατέκτησε και το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, αλλά και το Πρωτάθλημα στη βαθμολογία των ομάδων.
Ο ήδη Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη βαθμολογία των οδηγών, ο μόλις 21 χρόνων Casey Stoner μπροστά στους συμπατριώτες του έκανε μια επίδειξη δύναμης και τεχνικής και πήρε την 9η φετινή του νίκη, χωρίς να κοιτάξει καθόλου πίσω, μετά την εκκίνηση. Ο μόνος που φάνηκε αρχικά ότι μπορεί να τον ακολουθήσει, ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής Nicky Hayden, είδε την Honda του να μην αντέχει στην πίεση και να εγκαταλείπει τον αγώνα, κάτι που συμβαίνει σπάνια. Μάλιστα ο Hayden ήταν ο μόνος οδηγός της Michelin που χρησιμοποίησε το νέο πίσω λάστιχο των 16’ ιντσών, γεγονός που μπορεί να λειτουργούσε θετικά μέχρι το τέλος. Η μάχη για τη δεύτερη θέση ήταν «όλα τα λεφτά» με τον Loris Capirossi μετά τη μέση του αγώνα να πλησιάζει και να περνά τους Valentino Rossi και Dani Pedrosa, που μέχρι εκείνη τη στιγμή έδιναν θέαμα με τα αλληλοπροσπεράσματα. Τελικά φάνηκε ότι οι οδηγοί της Michelin αντιμετώπισαν για άλλη μια φορά προβλήματα και έμειναν πίσω από τον Ιταλό νικητή του προηγούμενου αγώνα της Ιαπωνίας.
Πίσω από τον Barros με την Ducati του D’Antin, που όπως είπαμε ήταν 5ος, ακολούθησε μια σειρά οδηγών της Bridgestone, με τον De Puniet να κερδίζει τη μονομαχία με τον Hopkins και τον Vermeulen να τερματίζει 8ος παρά το ότι ξεκίνησε 16ος. Ο Edwards με τη Yamaha πέρασε τελικά την Honda του Melandri, που ενώ στην αρχή του αγώνα πάλεψε με το γκρουπ των πρώτων, μετά τη μέση του αγώνα έχασε πρόσφυση από το πίσω λάστιχο της Bridgestone και αναγκάστηκε να υποχωρήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: