Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2007

Στην pole position o Nicky Hayden!

15/9/2007
Στην pole position o Nicky Hayden!

O Hayden δείχνει την άνοδο της Honda και της Michelin

O Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2006, ο Αμερικανός Nicky Hayden με την Honda του HRC πήρε την πρώτη του φετινή pole position στην πορτογαλική πίστα του Estoril. Ο Hayden πήρε το καλύτερο από το νέο μαλακό λάστιχο της Michelin που θέλει να κάνει την αντεπίθεσή της σε όλα τα επίπεδα. Βέβαια ο ίδιος δήλωσε προβληματισμένος ως προς τις ρυθμίσεις με τα λάστιχα του αγώνα, ενώ και ο Valentino Rossi είπε ότι φοβάται τη συμπεριφορά της Yamaha του στο δεύτερο μισό του αγώνα, όταν τα λάστιχα της γαλλικής εταιρίας θα αρχίσουν να εμφανίζουν τα σημάδια φθοράς. Από τη μεριά του ο προηγούμενος με 85 βαθμούς διαφορά στο πρωτάθλημα, ο Αυστραλός Casey Stoner, που ξεκινάει ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Michelin, φάνηκε αισιόδοξος για τη νίκη, αφού δοκίμασε στην Ducati του τα Bridgestone του αγώνα και είχε καλή απόδοση για πολλούς γύρους. Όλα λοιπόν θα κριθούν στη διάρκεια των ελαστικών, αλλά και στην ψυχολογία των οδηγών, αφού ο νεαρός σχεδόν βέβαιος παγκόσμιος πρωταθλητής δεν θα θέλει να ρισκάρει πολλά, αν πιεστεί.
H έκπληξη των κατακτήριων δοκιμών είναι ο Makoto Tamada με την Yamaha της Tech3 και τα μαλακά λάστιχα της Dunlop που τον έφεραν στην 4η θέση, μπροστά από τον Dani Pedrosa και την Honda του, που δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν όσο ήθελαν τα νέα τους λάστιχα. Ο Edwards με την Yamaha του στην 6η θέση επιβεβαίωσαν την άνοδο της Michelin, αλλά και της μοτοσυκλέτας του, αφού η ιαπωνική εταιρία είδε 4 μοτοσυκλέτες της στις 8 πρώτες θέσεις με τον Guintoli να είναι ο 8ος, πίσω από τον Melandri που έφερε την Honda στη 2η θέση ανάμεσα στα λάστιχα της Bridgestone.
Elias, Hopkins και Checa, πήραν τις θέσεις 9,10, 11, με διαφορά μικρότερη του ενός δευτερολέπτου από το 1’36.301 του Hayden, που υστερεί μόλις 0.101 του δευτερολέπτου από το απόλυτο ρεκόρ πίστας που έιχε πετύχι πέρυσι ο Rossi με 990cc. Ο Vermeulen στην 12η θέση ήταν απογοήτευση για την Suzuki, ενώ η Kawasaki είχε μια καταστροφική περίοδο κατακτήριων δοκιμών με τον West 16ο και τον De Puniet 18ο ύστερα από πτώση που είχε με το πρώτο του μαλακό λάστιχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: