Κυριακή 19 Αυγούστου 2007

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΑΝΙΑΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ......

GAME OVER?
Φεύγει και μάλον δεν χρειάζεται να κοιτάζει πίσω του πλέον
O Casey Stoner ή «ΒridgeStoner» αν θέλετε, με την Ducati Desmosedici διέλυσε και πάλι το συναγωνισμό και πήρε την 7η νίκη σε 12 αγώνες που έχουν γίνει, αυξάνοντας τη διαφορά του από τον δεύτερο Rossi στους 60 βαθμούς, στην κούρσα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Με τόσο μεγάλη διαφορά δύσκολα θα χάσει το φετινό πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για τα 800cc και έτσι στις «οθόνες» των ασχολούμενων με το motoGP υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανιστεί η φράση «GAME OVER». Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Σε 15 ημέρες στην πίστα του Misano στο 13ο GP της χρονιάς, αυτό του San Marino, το δεύτερο επί ιταλικού εδάφους, θα φανεί αν ο νεαρός Αυστραλός είναι ακαταμάχητος φέτος.
Στην Τσεχία ξεκίνησε πρώτος, δέχθηκε πίεση από τον Hopkins για 10 γύρους και μετά «γεια σας». Μπορεί να έκανε 5’’ παραπάνω από το χρόνο που χρειάστηκε πέρυσι ο Capirossi για τη νίκη, μπορεί να έκανε ταχύτερο γύρο 2 δέκατα του δευτερολέπτου πάνω από το περσινό ρεκόρ πίστας του ομόσταυλου, όμως δεν χρειαζόταν τίποτε παραπάνω για να σημειώσει τη νίκη αυτή. «Θα συνεχίσω να βλέπω τους επόμενους αγώνες έναν προς έναν, να είμαι συγκεντρωμένος στο στόχο μας που είναι όσες περισσότερες νίκες γίνεται. Δεν σκέφτομαι ακόμη το Πρωτάθλημα!» δήλωσε ο μικρότερος σε ηλικία οδηγός του motoGP, που στα 21 του δείχνει πολύ ώριμος.
Ο John Hopkins με την Suzuki του, επίσης με Bridgestone, κατάφερε να πάρει μια άνετη δεύτερη θέση, όταν μετά το 10ο γύρο έκοψε ρυθμό, αφού κατάλαβε ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει τον Αυστραλό.
Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο συμπατριώτης του, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2006, ο Nicky Hayden με την Honda του, που είναι βελτιωμένη, αλλά υστερεί σε κάποια σημεία και στον τομέα των ελαστικών από τους δύο πρώτους. Μάλιστα ο 4ος Dani Pedrosa της ίδιας ομάδας, σημείωσε τελική ταχύτητα 294.1 χλμ/ώρα, τη μεγαλύτερη του τριημέρου, για πρώτη φορά φέτος μπροστά από τις Ducati που ακολούθησαν με 292.8.
Στην 5η θέση ο Chris Vermeulen με την Suzuki του, έκαναν έναν καλό αγώνα και ανέβηκαν στην κατάταξη στους τελευταίους γύρους. Πίσω του ο Loris Capirossi με την άλλη Ducati και με πιο μαλακά λάστιχα από του νικητή, που δεν φαίνεται να λειτούργησαν όσο καλά θα περίμενε ο ίδιος.
Ο πολυπρωταθλητής Valentino Rossi η Yamaha και τα Michelin που φορούσαν είχαν ένα πολύ δύσκολο αγώνα και έχασαν σημαντικό έδαφος στη μάχη για τον τίτλο, τερματίζοντας στην 7η θέση. Ο Randy De Puniet με την Kawasaki δεν κατάφερε να περάσει στους τελευταίους γύρους, ίσως γιατί δεν ήθελε να διακινδυνεύσει μια πτώση και έμεινε τελικά 8ος. Alex Barros με Ducati και Carlos Checa με Honda, συμπλήρωσαν τη δεκάδα, με τον Toni Elias και την Honda του να σημειώνουν την επίδοση της ημέρας, αν συνυπολογίσει κανείς το σοβαρό τραυματισμό του Ισπανού, μόλις πριν 53 ημέρες!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: