Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

28/6/2008 Α-STYLE ΤΤ ASSEN

Ο Stoner μεγάλος νικητής




Ο Casey Stoner, η Ducati και η Bridgestone, ανέβηκαν για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών στη συγκεκριμένη πίστα, στο 60ο Ολλανδικό Grand Prix, έναν αγώνα που χαρακτηρίστηκε από την κυριαρχία του Αυστραλού Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Ο 22χρονος οδηγός δεν έκανε κανένα λάθος και κέρδισε με τεράστια διαφορά 11.310 δευτερόλεπτα από τον 2ο Dani Pedrosa και τη Honda του που δήλωσε ευχαριστημένος, αφού με το αποτέλεσμα αυτό ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με 4 βαθμούς διαφορά από τον Valentino Rossi που έχασε το πίσω μέρος της Yamaha του στον πρώτο γύρο, με αποτέλεσμα να έχει μια πτώση, στην οποία παρέσυρε και τον άτυχο Randy De Puniet. O Valentino συνέχισε τον αγώνα και κατάφερε τελικά να τερματίσει 11ος.

O Colin Edwards με την Yamaha Tech3 τερμάτισε με επεισοδιακό τρόπο 3ος αφού κυριολεκτικά πάνω στο νήμα πέρασε τον Nicky Hayden όταν η Honda του έμεινε από βενζίνη 100μ. πριν τη γραμμή τερματισμού και με τη φόρα που είχε αρκέστηκε στην 4η θέση. Ο Τεξανός δήλωσε αστειευόμενος ότι «ούτε ένα κύτταρο του σώματός του δεν λυπάται για τον Hayden, αφού γελάει καλά όποιος γελάει τελευταίος», θυμίζοντας σε όλους τον τρόπο που έχασε τη νίκη από τον συμπατριώτη του πριν δύο χρόνια, ακριβώς σε αυτήν τη στροφή!

O Andrea Dovizioso με την Honda της JiR Scot όπως είχε δηλώσει χθες τερμάτισε 5ος κερδίζοντας μια μεγάλη μάχη με τους Lorenzo, Vermeulen, Nakano. Εκτός από τον Randy De Puniet που έπεσε όπως είπαμε από λάθος άλλου οδηγού, οι Alex De Angelis και Anthony West είχαν τις δικές τους πτώσεις που τους άφησαν εκτός κατάταξης.

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

MOTOGP DONIGTON PARK

Ο Casey Stoner και η Ducati του κέρδισαν τη μάχη της Αγγλίας, με πειστικό τρόπο, χωρίς να αφήσουν κανένα περιθώριο στους αντιπάλους τους. Ο Αυστραλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής οδήγησε χωρίς κανένα λάθος, μια μοτοσυκλέτα που ήταν σωστά στημένη, με τα λάστιχα της Bridgestone να δουλεύουν άψογα και τον 22χρονο να ελέγχει τον αγώνα με άνεση, ειδικά μετά τη μέση. Η διαφορά των 5.7 δευτερολέπτων δείχνει την κυριαρχία του, όπως και ο ταχύτερος γύρος του, πολύ κοντά στο ρεκόρ πίστας. Ο ίδιος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη ρύθμιση της μοτοσυκλέτας του με τα νέα ηλεκτρονικά που την έκαναν ευκολοδήγητη, ειδικά στις χαμηλές στροφές που υπήρχε πρόβλημα στους πρώτους αγώνες της χρονιάς.

O Valentino Rossi και η Yamaha του χρησιμοποίησαν ένα νέο πίσω λάστιχο της Bridgestone � το ίδιο χρησιμοποίησε και ο νικητής � αλλά τελικά κάτι έλειπε στο set up της ομάδας και ο «γιατρός» δεν κατάφερε να δώσει τη μάχη που ήθελε στον 200ο αγώνα της καριέρας του. Χρειάστηκε όμως να παλέψει πολύ με τον Dani Pedrosa και την Honda του HRC που παρά το ότι ξεκίνησε από την 9η θέση έφτασε και πέρασε τον Ιταλό, για να μείνει τελικά τρίτος, όταν προς τα τέλη του αγώνα έκανε απανωτά λάθη, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος.

O Colin Edwards με την Yamaha της Tech3 έκανε ένα ακόμη σταθερό αγώνα και ανέβηκε μέχρι την 4η θέση, μπροστά από τον εντυπωσιακό Andrea Dovizioso που με την Honda της JiR Scot στην αρχή πέρασε μέχρι και την 2η θέση για λίγο! Ο Jorge Lorenzo με τα Michelin στην δεύτερη εργοστασιακή Yamaha, έκανε σπουδαίο αγώνα και παρά το ότι ξεκίνησε από την 17η θέση, τερμάτισε 6ος, περνώντας προς το τέλος τους Hayden και Vermeulen. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Nakano, West, με τον Αυστραλό να βλέπει για πρώτη φορά φέτος την προσπάθειά του να βρίσκει έδαφος, μετά τις ρυθμίσεις στην Kawasaki του.

O Ben Spies, ο Αμερικανός Πρωταθλητής που έτρεξε για πρώτη φορά με την Suzuki, δεν έκανε κανένα απολύτως λάθος όλο το τριήμερο του αγώνα και τερμάτισε στην 14η θέση. Ο ίδιος και η ομάδα έμεινε πολύ ευχαριστημένη με την απόδοσή του, ιδιαίτερα στο τελευταίο μισό του αγώνα, που οι χρόνοι του ήταν ίδιοι με αυτούς των οδηγών της πρώτης δεκάδας. Στο Assen θα περιμένει την τελική απόφαση του Loris Capirossi, που ήλθε στην Αγγλία και μας είπε ότι θα δοκιμάσει να οδηγήσει την Πέμπτη στην Ολλανδία και μετά θα αποφασίσει αν θα τρέξει στον αγώνα.

που θα παει τελικα αυτη η ακριβεια? πλεον δεν θα μπορουμε να αγορασουμε τα απαραιτητα πραγματα για την καθημερινοτητα μας....